Lezing en bijeenkomst

Als het binnen de Corona-maatregelen past, kom ik graag naar uw vereniging of organisatie om een lezing te houden over Frits van Daalen.

Dat is meer dan zomaar vertellen.
 
Ik vraag ook: heeft u voorvaders die op Atjeh vochten? Die voor het KNIL tekenden? En wat weet u nog, heeft u misschien nog papieren of foto’s?
 
Een lezing over Van Daalen is ook een gesprek over militair in het Indische verleden, dat nog altijd doorwerkt. Het gaat over wel of niet trots zijn op de voorvader, en hoe dat moet of kan in de tegenwoordige tijd.
 
Mijn lezing komt met veel mooie beelden uit de oude tijd. Mooi, want historisch. Soms moeilijk om wat er te zien is, want oorlog maakt ook deel uit van die tijd. Ik probeer een eerlijke weergave te bieden, en daar ga ik graag met u over in gesprek. Want wat denkt u, zou de Indische achtergrond van Van Dalen wat hebben uitgemaakt, in die tijd?
 
Wilt u overleggen over een lezing? Met onderstaand formuliertje bereikt u mij het snelste.